Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑρχιτεκτονικήΠρόσκληση για υποβολή Προτάσεων Συμμετοχής Έργων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής σε Έκθεση στη Μόσχα

Πρόσκληση για υποβολή Προτάσεων Συμμετοχής Έργων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής σε Έκθεση στη Μόσχα

architecture1

Το Ελληνικό Τμήμα της UIA διοργανώνει έκθεση σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής τον Οκτώβριο του 2016 στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ, μετά από σχετική πρόσκληση του Φεστιβάλ αρχιτεκτονικής “Zodchestvo” με γενικό θέμα “Afterspace”. Από ελληνικής πλευράς θα εκτεθούν έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί (κατασκευασθεί) τα τελευταία πέντε χρόνια (2011-2016) από Έλληνες αρχιτέκτονες.

Το Ελληνικό Τμήμα της UIA καλεί τους συναδέλφους, απόφοιτους αναγνωρισμένων στην Ελλάδα Αρχιτεκτονικών Σχολών, καθώς και τους Έλληνες απόφοιτους ισότιμων Αρχιτεκτονικών Σχολών του εξωτερικού, να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους. Θα επιλεγούν 30 περίπου συμμετοχές μετά από συνεδρίαση ειδικής επιτροπής επιλογής που θα οργανώσει το Ελληνικό Τμήμα της UIA, οι οποίες θα εκτεθούν στο Ελληνικό Περίπτερο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Η υποβολή των συμμετοχών είναι ελεύθερη. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν τα εξής:

1. Αίτηση με τα ατομικά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, έτος αποφοίτησης, αριθμός Μητρώου ΤΕΕ, πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, δηλ. διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και e-mail) στην ελληνική γλώσσα

2. Στην αγγλική γλώσσα μια (1) Πινακίδα Α1 ανά έργο, σε έντυπη & ηλεκτρονική μορφή, σε οριζόντια διάταξη η οποία θα περιλαμβάνει σχέδια, σκίτσα, κείμενα και οτιδήποτε κρίνει κατάλληλο ο/η υποψήφιος/α για την βέλτιστη παρουσίαση του έργου του/της. Στο επάνω μέρος της πινακίδας (σε χώρο ύψους 5cm x μήκος πινακίδας), θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος και ο τόπος του έργου, τα στοιχεία του/των μελών της ομάδας καθώς και η έδρα της δραστηριότητάς τους. Η γραμματοσειρά θα είναι Arial bold.

3. Η τελική έκθεση των έργων που θα επιλεγούν θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Ρώσων διοργανωτών, για τις οποίες όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν εγκαίρως από το Ελληνικό Τμήμα της UIA.

Η υποβολή των παραπάνω πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28/06/2016 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Νίκης 4 Αθήνα -Τμήμα Διεθνών Σχέσεων – Ελληνικό Τμήμα της UIA, ή να αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου ή υπηρεσίας αποστολών και να έχει φτάσει μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία. Στην τελευταία περίπτωση τα έξοδα αποστολής πρέπει να είναι προπληρωμένα.

Η Επιτροπή Επιλογής θα αποτελείται από τους:

• Φανή Βαβύλη, Πρόεδρο Ελληνικού Τμήματος UIA

• Νίκο Φιντικάκη, Μέλος του Συμβουλίου της UIA,

• Μίτση Βαλασσά, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Τμήματος UIA

• Κυριάκο Πιπίνη, Γραμματέα Ελληνικού Τμήματος UIA

• Βασιλική Αγοραστίδου, Μέλος Ελληνικού Τμήματος UIA

• Δαμιανό Αμπακούμκιν, Μέλος Ελληνικού Τμήματος UIA

• Κάρολο Γαλανό, Μέλος UIA CIMES • Νίκο Καζέρο, Μέλος Ελληνικού Τμήματος UIA

• Έρση Φιλιπποπούλου, Μέλος Ελληνικού Τμήματος UIA

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γιάννη Ζαμπατή, τηλ. 2103291364, e-mail: [email protected].

 

tee.gr

RELATED ARTICLES