Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΠροσλήψεις μηχανικών για τα σεισμόπληκτα κτίρια και μνημεία

Προσλήψεις μηχανικών για τα σεισμόπληκτα κτίρια και μνημεία

Το αργότερο στο τέλος Απριλίου 2023 θα αναλάβουν υπηρεσία οι μηχανικοί για τα σεισμόπληκτα κτίρια και μνημεία στο Βόρειο Αιγαίο, όπως συνάγεται από όσα απήντησε στον βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Η σχετική από 28 Φεβρουαρίου 2023 ερώτηση του κ. Μιχαηλίδη αφορούσε την στελέχωση της υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Βορείου Αιγαίου (ΥΝΜΤΕΒΑ). Επεσήμαινε δε ο βουλευτής τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις μηχανικών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της υπηρεσίας, κυρίως ως προς την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων και μνημείων στην Σάμο, διαδικασία η οποία έχει καθυστερήσει υπέρμετρα, αλλά και την Βρίσα της Λέσβου.

Στην απάντησή της η υπουργός ενημερώνει πως την 1.3.23 δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, ειδικότητας Π.Ε. αρχιτεκτόνων μηχανικών και Π.Ε. πολιτικών μηχανικών, για διάστημα οκτώ μηνών για το έργο «Διαδικασίες επισκευής και αποκατάστασης σεισμόπληκτων κτιρίων και μνημείων που έχουν υποστεί βλάβη από τους σεισμούς στο Βόρειο Αιγαίο καθώς και την επίβλεψη των καθαιρέσεων, υποστυλώσεων και ανακατασκευών των μνημείων της Βρίσας».

Αν και η απάντηση δεν περιέχει περαιτέρω στοιχεία, το κείμενο της προκήρυξης αναφέρει πως η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους ήταν στις 13.3.23, ενώ συνάγεται πως οι προσληφθέντες / προσληφθείσες μηχανικοί θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία το αργότερο στο τέλος Απριλίου 2023.

astraparis.gr

RELATED ARTICLES