Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠροσλήψεις σε ΑΔΜΗΕ και έργα ανασκαφής της ΔΕΗ

Προσλήψεις σε ΑΔΜΗΕ και έργα ανασκαφής της ΔΕΗ

eng3.564 εποχικοί σε έργα ανασκαφής της ΔΕΗ

Στην άμεση πρόσληψη 3.564 εποχικών υπαλλήλων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να απασχοληθούν σε έργα που χρηματοδοτεί η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), το νέο προσωπικό θα εργαστεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας έως οκτώ μηνών) σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι προκηρύξεις θα γίνουν από τις ίδιες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, με την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα αφορούν αρχαιολόγους, μηχανικούς, συντηρητές και ειδικευμένους εργάτες.

Η δαπάνη που θα προκληθεί θα καλυφθεί από τη ΔΕΗ, καθώς οι ανασκαφές θα γίνουν σε έργα της επιχείρησης σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αλιβέρι, Λέσβο και Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα προκηρύξεις θα εκδώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Λέσβου, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, καθώς και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

 

Μηχανικοί στον ΑΔΜΗΕ, σταθμάρχες και τεχνικοί στον ΟΣΕ

Εκατόν έντεκα προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στον ΟΣΕ και τον ΑΔΜΗΕ ενέκρινε η κυβέρνηση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Το «πράσινο φως» έλαβε η προκήρυξη πρόσληψης 76 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., σε ειδικότητες Μηχανικών και Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων.

Με 35 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα ενισχυθεί ο ΟΣΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Πρόκειται για προσωπικό κυρίως σε θέσεις μηχανικών, σταθμαρχών και τεχνικών, όπου οι ανάγκες που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ειδικά στον ΟΣΕ έχει μεσολαβήσει μια επταετία από τις τελευταίες προσλήψεις μονίμων που πραγματοποίησε, ενώ εν τω μεταξύ έχουν αποχωρήσει εκατοντάδες εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδοτήσεων.

 

Πηγή:ethnos.gr

RELATED ARTICLES