Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέα"Η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά" σε ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ στην Πάτρα

“Η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά” σε ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ στην Πάτρα

17 εισηγητές, 50 συμμετέχοντες, από 11 σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών της Ελλάδος, για 7 ημέρες θα κληθούν να διερευνήσουν την σχέση μεταξύ της Αρχιτεκτονικής και Εικαστικών στο χώρο του διαρκώς μεταβαλλόμενου αστικού περιβάλλοντος.

Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop γεμάτο διάλογο, συζητήσεις, διαλέξεις, περιηγήσεις στην πόλη και κατασκευές. Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, καθηγητές και καλλιτέχνες, θα επικεντρωθούν στην έννοια του απρόοπτου, όπως αυτό αναδύεται στα όρια της εμπειρίας της πόλης.

Κοινός τόπος σε όλες αυτές τις εκφάνσεις είναι οι αιφνίδιες αλλαγές της κλίμακας: από το κοντινό στο μακρινό, το σύγχρονο με το παλιό, το γραμμικό με το κυκλικό, το μοναδικό με το μαζικό, το καθορισμένο με το απεριόριστο.

Πώς αυτές οι μεταπτώσεις μπορούν να ενταχθούν στον σχεδιασμό;

Ποιες δημιουργικές απολήξεις και βιωματικές μεταπτώσεις ενδημούν στο απρόοπτο;

Ποια είναι η μορφολογική συγγένεια του καθορισμένου και του απρόοπτου στο σύγχρονη αστική κατάσταση;

Από τις 13 Μαΐου έως τις 17 Μαΐου 2016, το εργαστήριο θα λάβει μέρος στον συνεδριακό χώρο του ΤΕΕ και στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας. Από 18 έως και 20 Μαΐου 2016 οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στο δημόσιο χώρο του μόλου της Αγίου Νικολάου για να υλοποιήσουν κατασκευαστικά τις δημιουργίες τους. Δημιουργίες οι οποίες, όχι μόνο θα προκύψουν από υλικά “ελαφριά” που θα τους δοθούν, αλλά και αυτά που θα ανακαλύψουν μόνοι τους, μέσα από τις περιηγήσεις τους στην πόλη.

Συντονιστές: Θανάσης Μουτσόπουλος, Νίκος Πατσαβός

Ομάδα επιμέλειας: Σοφία Ιωαννίδη, Αντώνης Λαδόπουλος, Ελένη Μαλλή, Κλεοπάτρα Τσίρλη, Άγγελος Τζώρτζης, Παρθενόπη Χρυσανθοπούλου.

Πληροφορίες:
www.artinprogres.eu

thebest.gr

RELATED ARTICLES