Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα"Να παραταθούν οι άδειες των ενεργειακών επιθεωρητών"

“Να παραταθούν οι άδειες των ενεργειακών επιθεωρητών”

PEAΤην ανάγκη να δοθεί παράταση στις άδειες των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών, υπογραμμίζει σε επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Π. Λαφαζάνη και Χ. Σπίρτζη, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.
Όπως ειδικότερα επισημαίνεται στην επιστολή, «στις 30.06.2015 έληξαν οι άδειες χιλιάδων προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών με αποτέλεσμα να εκκρεμούν εκατοντάδες δηλώσεις πολιτών του Νομού Μαγνησίας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο νομό, από τους 400 περίπου ενεργειακούς επιθεωρητές που υπήρχαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μόνο δύο πλέον έχουν δικαίωμα να προβαίνουν σε ενεργειακές επιθεωρήσεις και μόνο ο ένας εξ αυτών είναι εν ενεργεία.

Πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν δηλώσεις από μέρους της κυβέρνησης ότι θα ανανεωνόταν οι άδειες των ενεργειακών επιθεωρητών, ωστόσο αυτό μέχρις στιγμής δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα εκατοντάδες δηλώσεις που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες σε αγοραπωλησίες ή ενοικιάσεις κατοικιών να μην μπορούν να ολοκληρωθούν.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να προβείτε σε παράταση των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

 

Πηγή:e-thessalia.gr

RELATED ARTICLES