Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέα"Οι μηχανικοί που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα είναι υπεύθυνοι για την...

“Οι μηχανικοί που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του κλάδου”

eng

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους βουλευτές που προέρχονται από το χώρο του, εξέδωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τονίζοντας στο κείμενο πως η υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα έχει ονοματεπώνυμο.

«Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς βουλευτές να αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή ότι οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον όλου του κλάδου. Θυμίζουμε σε όλους ότι τυχόν υπερψήφιση θα έχει ονοματεπώνυμο: αυτό του καθενός και της καθεμίας που συναίνεσε στην καταστροφή μας» τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός και πρόσθεσε πως «τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού από τη Βουλή, χωρίς την κοινωνική συναίνεση, είναι έγκλημα απέναντι στις σημερινές και ερχόμενες γενιές».

«Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι είναι στην πραγματικότητα ένα δημοσιονομικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αποδείξαμε με αναλογιστική μελέτη ότι η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% το χρόνο ζωής του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ. Το Ταμείο των Μηχανικών είναι ακόμη και σήμερα ισχυρό και βιώσιμο και έτσι πρέπει να παραμείνει. Η κυβερνητική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό είναι λανθασμένη επιστημονικά, άδικη κοινωνικά και αναποτελεσματική οικονομικά. Η μόνη αποδεκτή για την κοινωνία, για τους επιστήμονες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους μηχανικούς προοπτική είναι η απόσυρσή του», τόνισε ο κ. Στασινός, ανακοινώνοντας πως οι μηχανικοί θα συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση και την αποχή τους από τα καθήκοντά τους.

 

Πηγή:imerisia.gr

RELATED ARTICLES