Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήUncategorizedΣχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) της Δυτικής Αττικής

Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) της Δυτικής Αττικής

_ypekaΕπιστολή σε 13 συναδέλφους του Υπουργούς, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) της Δυτικής Αττικής, απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Με την επιστολή του, ο Υπουργός ΠΕΚΑ ζητάει από τα συναρμόδια υπουργεία τον ορισμό εκπροσώπων για τη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την αναλυτική εξέταση των παραμέτρων για τη δυνατότητα εμπλοκής του καθενός φορέα στο Πρόγραμμα Δράσης του ΣΟΑΠ της Δυτικής Αττικής.
Το Πρόγραμμα Δράσης του ΣΟΑΠ Δυτικής Αττικής αφορά στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Άγιων Ανάργυρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Φυλής καιπεριλαμβάνει Πρόγραμμα Δράσης, το οποίο προσεγγίζει ολοκληρωμένα την αστική ανάπτυξη καλύπτοντας, πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής και η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.
Για την πρωτοβουλία αυτή, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε:
«Αξιοποιούμε μεθοδικά τα ΣΟΑΠ ως εργαλεία για την προώθηση ολοκληρωμένων στρατηγικών αστικού σχεδιασμού και σχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις πάντοτε σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να προταχθούν οι πραγματικές τους ανάγκες.
Η προκαταρκτική έκθεση ανάλυσης και στρατηγικής, θα αποτελέσει οδηγό για τις ολιστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική, οι οποίες θέλουμε να οδηγήσουν στην επίλυση των διαχρονικών δομικών προβλημάτων της. Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής, με γνώμονα την κοινωνική και χωρική συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες στις δυτικές περιοχές της.
Αυτή είναι και η πολιτική μας απόφαση: η υλοποίηση μιας στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης, με το ΣΟΑΠ να σφραγίζει την εικόνα της Νέας Δυτικής Αττικής. Της Δυτικής Αττικής του μέλλοντος και της Ελλάδας που ελπίζει και προχωρά μπροστά».
RELATED ARTICLES