Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣε τελικό στάδιο το υδατοδρόμιο Σκοπέλου

Σε τελικό στάδιο το υδατοδρόμιο Σκοπέλου

hydroplane
Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι των έργων του λιμανιού Σκοπέλου που περιλαμβάνουν τη δημιουργία υδατοδρομίου με χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων.
Φορέας του έργου είναι η «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» θυγατρική της «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A.

Οι χερσαίες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας του λιμένα Σκοπέλου και περιλαμβάνουν προκατασκευασμένη εγκατάσταση επιβατών. Ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, επισήμανε ότι «το υπουργείο κατέγραψε τα υδατοδρόμια των οποίων εκκρεμεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και έχει δρομολογήσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων».

Ταυτόχρονα, το υπουργείο βρίσκεται σε συστηματική επικοινωνία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τον αρμόδιο υπουργό που υπάγονται, ώστε να υπερκεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη στήριξη της συγκεκριμένης επενδυτικής πρωτοβουλίας και στη δημιουργία του πρώτου βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, τα υδατοδρόμια Σποράδων και Σκύρου λόγο της κεντρικής τους θέσης θα έχουν διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Κυκλάδες, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ered.gr
RELATED ARTICLES