Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΣεμινάριο για την πράσινη επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σεμινάριο για την πράσινη επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

πράσ- επιχειρημ

 

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, στις 11:00 π.μ., θεματικό σεμινάριο με τίτλο «Πράσινη Επιχειρηματικότητα – η προστασία του περιβάλλοντος μας δείχνει τον δρόμο εξόδου από την κρίση», στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Δρ. Σαχαρίδης Γεώργιος, καθώς και ο κ. Κουτούδης Παναγιώτης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Βασική εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Ματράκη Ελένη, Δικηγόρος – Business Coach.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισήγηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλων ενδιαφερόμενων στις βασικές έννοιες της πράσινης επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική για την απασχόληση νέων ατόμων και για την μείωση της ανεργίας των νέων. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα τονιστεί η σημασία της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς αλλά, ειδικότερα, στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικότερα, αρχικά η κ. Μπατζογιάννη Εύα, στέλεχος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό έργο «Gender Equality and Entrepreneurship for All».

Στην συνέχεια, ο κ. Λαγός Μιχάλης, στέλεχος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό έργο «This is a Green’s World», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται και το θεματικό σεμινάριο. Στην συνέχεια, η κ. Ματράκη Ελένη θα παρουσιάσει τις βασικές έννοιες της πράσινης επιχειρηματικότητας, ποιοι είναι οι τομείς που μπορεί να δραστηριοποιηθεί κάποιος στο πλαίσιο της πράσινης επιχειρηματικότητας, τα χαρακτηριστικά της σημερινής κατάστασης, τα οφέλη της πράσινης επιχειρηματικότητας, διάφορες επιχειρηματικές ιδέες που διέπονται από την προσέγγιση του πράσινου προσανατολισμού καθώς και θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στην δημιουργία ενός «πράσινου» business plan. Τέλος, ο κ. Γρηγορίου Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, θα παρουσιάσει και θα αναλύσει μελέτες περιπτώσεων επιτυχημένων «πράσινων» επιχειρήσεων.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα υποβάλλουν τη δική τους ιδέα για μια βιώσιμη «πράσινη» επιχείρηση. Οι ιδέες θα αξιολογηθούν και οι τρεις καλύτερες θα έχουν ως έπαθλο δωρεάν εκπαιδευτικά ταξίδια σε Κύπρο και Ισπανία.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής που αναμένεται να έχει η εκδήλωση, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να αποστείλουν σχετική ενημέρωση, περιλαμβάνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο [email protected].

epixeiro.gr

RELATED ARTICLES