Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση της "νέας παραλίας"

Σήμερα οι υπογραφές για την παραχώρηση της “νέας παραλίας”

MYTHESSALONIKI
Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση της νέας παραλίας και των δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

 

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε χθες, κατά πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Στις περιοχές που θα περάσουν στη χρήση του δήμου Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα 49 χρόνια, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το παραλιακό «φιλέτο» της ζώνης των ναυταθλητικών ομίλων, μια έκταση περίπου 19 στεμμάτων, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι στη συγκεκριμένη έκταση να υλοποιηθούν έργα ανάπλασης, ενώ, όσον αφορά τα δημόσια ακίνητα του παραλιακού μετώπου, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως «μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση των ακινήτων».
Πηγή:ered.gr
RELATED ARTICLES