Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣοβαρές καταγγελίες υπαλλήλου της Πολεοδομίας

Σοβαρές καταγγελίες υπαλλήλου της Πολεοδομίας

eng11

Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Κακούλη και Σάββα Διακοσταματίου, κοινοποιήθηκε αναφορά που υπέβαλε στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, πρώην υπάλληλος του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών της Πολεοδομίας, ο οποίος μετακινήθηκε στο Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε εναντιωθεί στην απόφαση για μετακίνησή του (ανάλογη είχε ληφθεί και τον Μάιο του 2015) και με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ρόδου, την οποία είχε κοινοποιήσει σε τρεις αντιδημάρχους, στην E.Μ.Δ.Υ.ΔΑ.Σ. του νομού Δωδεκανήσου και στον Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, είχε ζητήσει να παραταθεί η παραμονή του στην υπηρεσία για να ολοκληρώσει, μεταξύ των άλλων, κι έρευνα που αφορά έλεγχο σε υπόθεση υπαγωγής στο νόμο περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων, που διεκπεραίωσε γραφείο πολιτικού του προϊσταμένου.

Το θέμα, είχε προκαλέσει μάλιστα θόρυβο στις τάξεις των μηχανικών, αφού ο υπάλληλος διατείνεται ότι μετακινείται χωρίς να έχει ακόμη διεκπεραιώσει εκκρεμείς υποθέσεις, που ελέγχει. Στη νέα του αναφορά, αφού αναφέρεται στο ιστορικό της μετακίνησής του και στην απόρριψη του αιτήματός του για παραμονή του στην Πολεοδομία για να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες από ελέγχους, που έχει διενεργήσει και μέχρι την συνταξιοδότησή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, προβαίνει σε καταγγελία για τη λειτουργία συγκεκριμένου επιτελή στην υπηρεσία που εργάζεται.

Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι διενήργησε μετά από έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου αυτοψία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εταιρείας σε διατηρητέο ακίνητο στο κέντρο της πόλης και ότι διαπίστωσε την ύπαρξη αυθαίρετης κατασκευής η οποία δεν μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Διατείνεται ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν έχει καθαιρεθεί εξ’ ολοκλήρου κι ότι επιτελής της Πολεοδομίας δεν κίνησε τις διαδικασίες για την επιβολή του προστίμου, που αναλογεί στην εταιρεία, παρά τις προσωπικές του οχλήσεις για τη διεκπεραίωση της εκκρεμότητας, που παρέδωσε στην υπηρεσία, μετά τη μετακίνηση του.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι υπήρχε κωλυσιεργία από την υπηρεσία, όπου απασχολείτο κι ότι απεστάλη αρμοδίως έγγραφο στην εταιρεία, που δεν κάνει σαφές, κατά τρόπο παραπλανητικό, ότι οι συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασκευές δεν δύναται να νομιμοποιηθούν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Ρόδου, έχει ζητήσει αρμοδίως να του δοθούν έγγραφες εξηγήσεις από την καταγγελλόμενη, προκειμένου εν συνεχεία, αν προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση πειθαρχικά διωκόμενων αδικημάτων, να κινήσει τη διαδικασία διενέργειας σχετικής ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Πηγή:dimokratiki.gr

RELATED ARTICLES