Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. το θέμα του ελέγχου σε γραφεία μηχανικών...

Στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. το θέμα του ελέγχου σε γραφεία μηχανικών για μη αδειοδοτημένο λογισμικό

Κατόπιν του ζητήματος που δημιουργήθηκε με τον έλεγχο σε γραφεία μηχανικών για μη αδειοδοτημένο λογισμικό, όπως ενημερωθήκατε πρώτοι από τα Πολυτεχνικά Νέα (εδώ), το θέμα απασχόλησε τη Δ.Ε. του κεντρικού ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Β. Αϊβαλής ανέφερε σχετικά:

Παρουσίασα χθες, σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (κεντρικό ΤΕΕ), αναλυτικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μηχανικοί και τεχνικές εταιρείες στην Πάτρα με πολυεθνικούς κολοσσούς να διενεργούν έρευνα στα γραφεία τους, κατόπιν προσωρινής διαταγής, περί χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού.
Στην δίωρη χθεσινή συζήτηση του θέματος στην Δ.Ε. αφού ανέπτυξα τόσο το πρόβλημα όσο και τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει το ΤΕΕ, η Δ.Ε. του κεντρικού ΤΕΕ ανέλαβε να διερευνήσει την δυνατότητα υλοποίησης των κάτωθι:
• Δημιουργία helpdesk εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης συναδέλφων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.
• Διεκδίκηση δημιουργίας δράσεων άμεσης ενίσχυσης ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών και τεχνικών εταιρειών για εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων τους σε εξοπλισμό hardware και software από τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά ταμεία (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ).
• Ανοιχτή πρόσκληση προς εταιρείες παροχής λογισμικού μηχανικού (από ΤΕΕ ή/και συλλόγους) για προσφορά των προϊόντων τους σε καλύτερες τιμές και διάθεσή τους απευθείας στον τεχνικό κόσμο ή μέσω ΤΕΕ (ή/και συλλόγων).
Κατόπιν διερεύνησης των ανωτέρω αποφασίστηκε ότι σε επόμενη συνεδρίασή της Δ.Ε. του ΤΕΕ θα ληφθούν οι αντίστοιχες προς ενέργεια δράσεις.

RELATED ARTICLES