Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell το Πολυτεχνείο Κρήτης

Στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell το Πολυτεχνείο Κρήτης

uoc

 

Με μια δυναμική παρουσία θα συμμετέχει η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης TUC Eco Racer στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell  που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το όχημα της ομάδας με το όνομα «Λούις» έφυγε σήμερα για το Λονδίνο ξεκινώντας έτσι το δρόμο προς στην κατάκτηση μιας ακόμα διάκρισης.

Πάνω από 200 οχήματα θα “δώσουν” μάχη στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου, σε μια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου μαζί με την πρωτοβουλία Make the Future ,  σε ένα τετραήμερο φεστιβάλ με στόχο να παρουσιαστούν ιδέες και λύσεις που αφορούν τις ενεργειακές προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο κόσμος στις μέρες μας.

Η ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing) ασχολείται με την ανάπτυξη οχημάτων από το 2007 και σε συνεργασία με το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών αλλά και το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης διεξάγουν εκεί τις κατασκευές τους.

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές, μόνιμο προσωπικό και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ το έργο τους αφορά σε οχήματα που καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων αλλά αποτελούν και αντικείμενο έρευνας με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

zarpanews.gr

RELATED ARTICLES