Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για κτηματογράφηση στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Πέλλας και...

Συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για κτηματογράφηση στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας, Πέλλας και Σκύδρας

ktimatologioΞεκίνησε χθες Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφω- να με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε (673/5/15.3.2016) με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων των Καλλικρατικών Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 11-04-2016 και λήγει στις 11- 07-2016 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 11-10-2016 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε (673/4/15-3-2016) με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www. ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 04-04-2016 και λήγει στις 04-07-2016 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 04-10-2016 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε όλες τις περιπτώσεις η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Αναλυτικά τις περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ.

 

Πηγή:tee.gr

RELATED ARTICLES