Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυνάντηση του Γ.Πατούλη με τον Τρ.Αλεξιάδη για τη χρήση των παραλιών

Συνάντηση του Γ.Πατούλη με τον Τρ.Αλεξιάδη για τη χρήση των παραλιών

aigialos3

Να συνεχίσουν να έχουν οι δήμοι την αρμοδιότητα παραχώρησης της χρήσης των παραλιών, καθώς και να υπάρξει «ξεκάθαρη» νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση της χρήσης αιγιαλών απευθείας στους δήμους ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης τόνισε στον κ. Αλεξιάδη ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση πως οι δήμοι πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη ότι όχι μόνο δεν θα αιφνιδιαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά θα έχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των αιγιαλών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι είναι δεδομένη η διάθεση συνεργασίας του υπουργείου με την ΚΕΔΕ και τόνισε πως στόχος είναι να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΔΕ επισήμανε, ακόμη, πως το ενδεχόμενο αφαίρεσης των σχετικών αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σημάνει τεράστια απώλεια εσόδων, κυρίως των νησιωτικών, που ήδη έχουν προϋπολογιστεί στους δήμους, αλλά και ότι θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις που θα δυσχεράνουν την εφαρμογή της όποιας απόφασης ληφθεί. Επίσης, σημείωσε, ότι τίθενται ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των παράλιων περιοχών και όλης της επικράτειας.

 

Πηγή: express.gr

RELATED ARTICLES