Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυνάντηση ΤΕΕ Δωδεκανήσου με εκπροσώπους Δημοτικής Αρχής Δ. Ρόδου

Συνάντηση ΤΕΕ Δωδεκανήσου με εκπροσώπους Δημοτικής Αρχής Δ. Ρόδου

teedwdlogo

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο τους Αντιδήμαρχους Κακούλη Γιώργο, Κωνσταντίνου Αθηνόδωρο, Χατζηλαζάρου Μαρίζα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χριστοδούλου Μιχάλη.

Εξετάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, έργα υποδομών και περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στην απασχόληση και τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος από τους συνάδελφους μηχανικούς.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου έθεσε τα ακόλουθα:

– Την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μελετών για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ ως αντισταθμιστικά οφέλη για την ανέγερση του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο.
– Την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών για τη λειτουργικότητα του κτιρίου στο παλαιό νοσοκομείο Ρόδου, που θα στεγάσει τις Τεχνικές και Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και έχει μεγάλη χρονική υστέρηση από την αρχικά σχεδιαζόμενη ολοκλήρωσή του. Η νέα ημερομηνία που τέθηκε για την περαίωσή του είναι ο Σεπτέμβριος του 2016.
– Την πορεία των μελετών και των έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού. Το ΤΕΕ έθεσε το ζήτημα των αυξημένων αναγκών για αντιπλημμυρικά έργα που έχει το νησί της Ρόδου. Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι πόροι είναι προτιμότερο και διοχετεύονται σε έργα πρόληψης και όχι αποκατάστασης ζημιών.
– Τέθηκε το ζήτημα της μειωμένης χρηματοδότησης για τις πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες, υπήρξε η δέσμευση για μεγαλύτερη χρηματοδότηση το νέο έτος.
– Συζητήθηκε το ζήτημα της κατάργησης της ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ ως προαπαιτούμενο, για την έκδοση οικοδομικής άδεια σε ιδιώτες, αφενός γιατί αποτελεί άδικη μεταχείριση των κλάδου των διπλωματούχων μηχανικών, αφετέρου γιατί με τα σημερινά δεδομένα οδηγεί πολλούς συναδέλφους σε έξοδο από την άσκηση του επαγγέλματος. Συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
– Σε σχέση με την διαδικασία τοποθέτησης των προϊσταμένων στα τμήματα του Δήμου μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, υπήρξε η ενημέρωση για την ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του έτους.

Από πλευράς του Δήμου Ρόδου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση στους εκπροσώπους του ΤΕΕ για την πορεία και την χρηματοδότηση των τεχνικών έργων που υλοποιούνται ή που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στο νησί της Ρόδου, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την υποχρηματοδότηση του Δήμου. Επιπρόσθετα εκφράστηκε η πολιτική βούληση για στενότερη συνεργασία με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στα σημαντικά ζητήματα του τόπου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρχουν και επιμέρους συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους προκειμένου να εξετάζονται τα ζητήματα πιο διεξοδικά.

Από ο ΤΕΕ Δωδεκανήσου στη συνάντηση μετείχε το Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής Γρύλλης Ιάκωβος, Αριστείδου Σωτήρης, Μωραίτης Βασίλης τα μέλη της ΔΕ Λεγάκης Ξενοφών, Ράμμος Νίκος, Σωτηράκης Βασίλης, Γιώτα Μάνια το μέλος της Αντιπροσωπείας Ζαννεττούλη Λίτσα , η πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου Μιχαλάκη Μίκα και ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Δωδεκανήσου Μητσόπουλος Θωμάς.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου,
Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος

Πηγή:dimokratiki.gr

RELATED ARTICLES