Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣυνέδριο και Διαδραστικό Εργαστήριο: "Be Part of the Future"- Deep...

Συνέδριο και Διαδραστικό Εργαστήριο: “Be Part of the Future”- Deep Energy Renovation-Conference and Workshops

inzeb3

 

Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης – INZEB.ORG σας προσκαλεί στο συνέδριο και διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο:

“Be Part of the Future” | Deep Energy Renovation | Conference and Workshops

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στην έδρα του ΤΕΕ/ΤΚΜ – Μεγ. Αλεξάνδρου 49 – Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης έγινε στο πλαίσιο του European Sustainable Energy Week 2015 και τελούσε υπό την Αιγίδα του European Commission καθώς και υπό την Αιγίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Οι επόμενες εκδηλώσεις “Be Part of the Future”, όπως αυτές έχουν προγραμματιστεί με χρονολογική σειρά. Για την έγκαιρη εγγραφή σας, ακολουθήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

 • Χανιά, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Ηράκλειο, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Λάρισα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Ιωάννινα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Καλαμάτα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Πάτρα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Αθήνα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop
 • Ξάνθη, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 – Εγγραφή στην ημερίδα και/ή στο workshop

Στόχος του “Be Part of the Future” είναι η ενίσχυση του γνωστικού πεδίου των επαγγελματιών του χώρου της κατασκευής κτιρίων, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών καθώς και η ενδυνάμωση της συμμετοχής των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα που αφορούν εξοικονόμηση ενέργειας. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση για τα οφέλη και τις προοπτικές των ριζικών ενεργειακών αναβαθμίσεων καθώς και η μεταφορά της γνώσης και της εμπειρίας από εφαρμοσμένα παραδείγματα.  To  «Be Part of the Future» αποτελείται από δύο ενότητες.

Ενότητα Α‘ | Ενημερωτική – Εκπαιδευτική Ημερίδα

 • nZEB και Ριζική Ενεργειακή Αναβάθμιση.
 • Εμπειρία από την εφαρμογή: Προσεγγίζοντας πρακτικά το nZEB / Ριζικές Ενεργειακές Αναβαθμίσεις. Κατασκευαστικά προβλήματα και λύσεις.
 • Ερευνώντας τα κατάλληλα υλικά. Καινοτόμα Υλικά.
 • Παρουσίαση των στόχων και του σκοπού του Renovate Europe, του BPIE και του ΕUASE και του προγράμματος RenoValue.

Ενότητα Β’ | Διαδραστικό Εργαστήρι*

Η δεύτερη ενότητα είναι ένα διαδραστικό εργαστήρι 3 ωρών με τίτλο «Βέλτιστη Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων στην Ελλάδα». Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες – Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων – να συνεργαστούν και να προτείνουν αποδοτικές λύσεις, η εφαρμογή των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του 1ου διαδραστικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε το 2014.

*Το κόστος συμμετοχής στο διαδραστικό εργαστήριο είναι €50.

 Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης – INZEB.ORG

Το Iνστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης – ΙΝΖΕΒ αποτελεί έναν φορέα συγκέντρωσης, διαχείρισης, τεκμηρίωσης, και διάδοσης γνώσης και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Στόχος του INZEB είναι να λειτουργήσει ως μία πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας και έντονης αλληλεπιδραστικής διάχυσης γνώσης συμβάλλοντας στην έρευνα, προσαρμογή, υιοθέτηση και ευρεία διάδοση κατασκευαστικών προτύπων που ως στόχο έχουν τη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και των εκλυόμενων ρύπων του θερμοκηπίου.

Θεμελιώδης σκοπός του ΙΝΖΕΒ είναι η μελέτη, εκτίμηση, επιμόρφωση, συντονισμός και προώθηση πρακτικών, προτύπων και δράσεων που σχετίζονται με την έννοια «zero energy buildings» αποκλειστικά σε περιοχές που επικρατούν θερμά κλίματα, όπως στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, έχει αναπτύξει συνέργειες και συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς με στόχο την καλύτερη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου των κατασκευών. Από τις αρχές του 2014 το INZEB  αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφή του Renovate Europe Campaign, έχει αναπτύξει συνεργασία με το Buildings Performance Institute EuropeBPIE και λειτουργεί ως επίσημος συνεργάτης του European Alliance to Save Energy. Πρόσφατα το Ινστιτούτο επιλέχθηκε ως ο επίσημος συνεργάτης εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Renovalue για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES