Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνέργειαΣυνέδριο για τις Πρόσφατες Εξελίξεις στην Αγορά Υδρογονανθράκων με επίκεντρο το Φυσικό...

Συνέδριο για τις Πρόσφατες Εξελίξεις στην Αγορά Υδρογονανθράκων με επίκεντρο το Φυσικό Αέριο

diethnesΤην Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 (16:00-20.30), στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου θα κηρύξει την έναρξη συνεδρίου με θέμα: «Πρόσφατες Εξελίξεις στην Αγορά Υδρογονανθράκων με επίκεντρο το Φυσικό Αέριο».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανακοινωθεί η ίδρυση και η έναρξη λειτουργίας της μη κερδοσκοπικής νομικής οντότητας «South Eastern European Energy ForumThessaloniki» στους καταστατικούς στόχους της οποίας ανήκουν, μεταξύ άλλων, η εμπεριστατωμένη συμβολή στην αναμόρφωση του ενεργειακού νομοθετικού πλαισίου, η διασύνδεση της διδασκαλίας και της έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς ενέργειας, η εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα ενεργειακού δικαίου και τεχνολογίας της ενέργειας, κρίσιμα θέματα δικτύων και μεταφορών ενεργειακών πόρων, γεωπολιτικές θεωρήσεις, καθώς και η επίτευξη συνεργασιών με αντίστοιχες ευρωπαϊκές και άλλες νομικές οντότητες.

Εισηγούνται εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, θεσμικών φορέων, καθηγητές, εμπειρογνώμονες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ενέργειας.

Στο συνέδριο, θα αναλυθούν οι διαφαινόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις στον κλάδο της Ενέργειας και θα εκτεθούν οι κρίσιμες πρόσφατες νομοθετικές, οικονομικές, τεχνολογικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην αγορά Υδρογονανθράκων και ιδιαίτερα στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Συνιστάται η προεγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης http://www.ihu.edu.gr

Θα υπάρξει παράλληλη διερμηνεία από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου (http://www.ihu.edu.gr)

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 

RELATED ARTICLES