Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΣυνέδριο για τις τεχνολογίες βιομάζας και βιοενέργειας

Συνέδριο για τις τεχνολογίες βιομάζας και βιοενέργειας

images bioΗ Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Πρόοδοι στις τεχνολογίες Βιομάζας και Βιοενέργειας» την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στο Ξενοδοχείο Esperos Palace στην Καστοριά. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος GABE (Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας για την αξιοποίηση της βιομάζας).

Το έργο GABE είναι ένα διετές Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Σκοπός του έργου GABE είναι η ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της διασυνοριακής περιοχής για την ανάπτυξη κοινών προσεγγίσεων αναφορικά με την ενίσχυση των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα της Βιομάζας.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του Προγράμματος GABE, καθώς και θέματα που αφορούν τις επενδύσεις σε έργα βιομάζας, την παραγωγή και τη συλλογή βιομάζας, τα logistics, τις τεχνολογίες καύσης και μεταποίησης βιομάζας. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές στους τομείς της βιομάζας και της βιοενέργειας. Οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα σε θεματικές ενότητες όπου ειδικοί του κλάδου θα συζητήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της βιοενέργειας στην ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή των Περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας και της Κορυτσάς.

Οι καταξιωμένοι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον Ακαδημαϊκό, όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο εκπροσωπώντας την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας και την Τηλεθέρμανση Αμυνταίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2461053560

 

Πηγή:energyin.gr

RELATED ARTICLES