Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣυνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου

adeies_domisis

Χθες αργά το βράδυ οι αστυνομικές αρχές του νησιού προχώρησαν στην σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, όχι με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία (χρηματισμός κλπ.), αλλά για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Η… πέτρα του σκανδάλου είναι ένα ακίνητο σε γνωστή περιοχή της Μυκόνου, για το οποίο υπήρχε απαγόρευση τέλεσης εργασιών από πέρυσι το καλοκαίρι, ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν παράνομα οικοδομικές εργασίες.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τα τρία άτομα που εκτελούσαν τις οικοδομικές εργασίες και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Εκεί εστάλη από την Πολεοδομική Υπηρεσία έγγραφο με το οποίο δινόταν παράταση στην τέλεση των εργασιών κατόπιν αυτοψίας που έγινε.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η αυτοψία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και το σχετικό έγγραφο ήταν ψευδές, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομικής Υπηρεσίας, ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα στη Σύρο.

Η ΕΠΊΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου σε νησί του νοτίου Αιγαίου για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση σχετικά με οικοδομές εργασίες

Για την ιδία υπόθεση είχε προηγηθεί σύλληψη -3- ημεδαπών για παράνομες χωματουργικές εργασίες

Συνελήφθη την 25.04.2016 σε νησί του νοτίου Αιγαίου προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση.

Για την ιδία υπόθεση είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα σύλληψη τριών ημεδαπών (ιδιοκτήτη και χειριστών μηχανημάτων έργων) ηλικίας 37, 52 και 58 ετών για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο, όπου ίσχυε διακοπή εργασιών από το καλοκαίρι του 2015.

Ειδικότερα, μετά τις συλλήψεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης εξέδωσε και απέστειλε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα, που χειρίζονταν την υπόθεση, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ψευδώς, ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, συνελήφθη και ακολούθησαν έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού τόσο στα γραφεία της Υπηρεσίας του, όσο και σπίτι του, όπου βρέθηκαν:

•       Στα γραφεία της Υπηρεσίας του, ο φάκελος της διερευνούμενης πολεοδομικής υπόθεσης
•       Στο σπίτι του, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και τη διερευνούμενη, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, στοιχείων και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων

Τα χωματουργικά μηχανήματα και τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Οι τέσσερις συνολικά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Πηγή: cyclades24.gr

RELATED ARTICLES