Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

skoupidia

Στη σύνταξη οδικού χάρτη με την υποχρέωση αναζήτησης νέας χωροθέτησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων κατέληξε η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων μετά και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ μέσης Κέρκυρας από τους κατοίκους.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Χ. Μωραΐτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή και Αλ. Μιχαλάς, ο δήμαρχος της Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, το προεδρείο του πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου και εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων της περιοχής.

Μετά από πολύωρη συζήτηση οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν στην καταγραφή των άμεσων παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν:

  • Την ανάθεση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο μελέτης για αναζήτηση νέας χωροθέτησης όσον αφορά στην τοποθεσία που θα εγκατασταθεί η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης, με την επισήμανση ότι το Τεμπλόνι είναι κορεσμένη περιοχή
  • Την εφαρμογή του μεταβατικού σταδίου με την τοποθέτηση και λειτουργία του δεματοποιητή εντός 2 μηνών και την παράλληλη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ΧΥΤΑ (βιοαέριο, χωματοκαλύψεις, λειτουργία βιολογικού σταθμού, κ.ά.)
  • Την αποκατάσταση των πρόσφατων ζημιών στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης και την πραγματοποίηση κοινωνικού διαλόγου με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής πριν την οποιαδήποτε απόφαση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας
  • Τον από κοινού σχεδιασμό με τους κατοίκους του Τεμπλονίου για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη της περιοχής μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων
    Παράλληλα σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με το δήμαρχο Κέρκυρας και το βουλευτή Κ. Παυλίδη θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Γ. Μπαλάφα καθώς και τον γενικό  γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ε. Καπετάνιο για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου του Τεμπλονίου δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις αποφάσεις της συνάντησης στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, η οποία θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

localit.gr

RELATED ARTICLES