Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔόμησηΤα έξι πιο εντυπωσιακά σπίτια του 2014

Τα έξι πιο εντυπωσιακά σπίτια του 2014

mushouseΥπάρχουν σπίτια που θεωρούνται εντυπωσιακά γιατί διαθέτουν όλα τα κομφόρ και οι ιδιοκτήτες τους έχουν δαπανήσουν τεράστια ποσά.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια άλλα που απλά έχουν κατασκευαστεί με «ορθή χρήση» της φαντασίας.

Κάποιο εξ αυτών έχει κατασκευαστεί με ένα υλικό που κανένας δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή μίας κατοικίας.

Όλα, όμως, εξαρτώνται από το πως και κυρίως που θέλει κανείς να ζήσει.

Ας δούμε τα πιο εντυπωσιακά σπίτια για το 2014:

 

Σπίτι-μανιτάρι στη Νέα Υόρκη

Έχει αυτή τη μορφή… κατά λάθος, καθώς υποτίθεται ότι είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με δαντέλα. Τελικώς κατέληξε να μοιάζει με μανιτάρι. Για όσους ενδιαφέρονται πωλείται και μάλιστα στη διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 925.000 δολαρίων.

Ένα μικρό αξιοζήλευτο σπίτι

Η αξία κατασκευής του ήταν 30.000 δολάρια, ενώ το σχεδίασε ο 31χρονος alek Lisefski για χάρη της φίλης του. Ένα άνετο,  μικρό σπίτι, για όσους δεν αρέσκονται στους τεράστιους εσωτερικούς χώρους.

Η γαλλική έπαυλη

Πρόκειται για το 94 δωματίων Chateau De Gudanes το οποίο βρίσκεται στη νότια Γαλλία και αποτελεί «αντικείμενο» ανακαίνισης των Karina και Graig Waters. Κτίστηκε κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα.

Σπίτι – σκουπιδοτενεκές

Για κάποιους είναι το «σημείο» που ρίχνουν τα σκουπίδια τους, όμως για τον Jeff Wilson, καθηγητή οικολογίας στο Huston – Tillotson University, αποτελεί ένα «μαγικό κουτί», το οποίο καλύπτει τέλεια τις ανάγκες του.

Μία λαμπρή έπαυλη στο Βανκούβερ

Για όσους ονειρεύονται να ζήσουν κάποτε σε μία υπερπολυτελή έπαυλη, σαφώς αποτελεί το αντικείμενο του πόθου τους. Έχει αποτιμηθεί στα πέντε εκατ. δολάρια και διαθέτει όλη τη λάμψη που μπορεί να έχει ένα σπίτι που αγγίζει αυτήν την τιμή.

Το σπίτι του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Θα μπορούσε να είναι το σπίτι ενός από τους πρωταγωνιστές του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Έχει τεθεί προς πώληση έναντι 1,2 εκατ. δολαρίων και βρίσκεται στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Πηγή : newmoney.gr

RELATED ARTICLES