Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαTEE Hπείρου: Ενστάσεις για τις μελέτες του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας

TEE Hπείρου: Ενστάσεις για τις μελέτες του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας

ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥΕνστάσεις για τη διακήρυξη εκπόνησης μελετών που αφορούν το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας, εκφράζει με έγγραφό τους προς τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.


Όπως αναφέρει «από τη μελέτη των προκηρύξεων και των διευκρινήσεων που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προκύπτει ότι τίθενται απαιτήσεις τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας οι οποίες περιορίζουν, σε σημαντικό βαθμό τον ανταγωνισμό».

Επισημαίνει επίσης ότι στην όλη διαδικασία δεν λαμβάνεται υπόψη η υποχρέωση συμμετοχής εκπροσώπου του ΤΕΕ στην επιτροπή διαγωνισμού, όπως επιτάσσει ο Νόμος. Καταλήγοντας το Τ.Η. του ΤΕΕ -το έγγραφο υπογράφει ο Πρόεδρος Χρ. Παπαβρανούσης- ζητά από τις Ελεγκτικές Αρχές να εξασφαλίσουν το κύρος των διαγωνισμών μελετών δημοσίων φορέων, προκειμένου «να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, νομιμότητα, αποτελεσματικότητα και οικονομία χρόνου έγκαιρης διαδικασίας ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών».

 

Πηγή: proinoslogos.gr

RELATED ARTICLES