Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας: "Μόνο οι μηχανικοί μπορούν να συντάξουν δηλώσεις...

ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας: “Μόνο οι μηχανικοί μπορούν να συντάξουν δηλώσεις και σχέδια για το Κτηματολόγιο”

topographer

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου, το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ διευκρινίζει ότι οι μηχανικοί είναι οι μόνοι που μπορούν να συντάξουν τα απαραίτητα σχέδια που απαιτούνται να προσκομιστούν στα κτηματολογικά γραφεία και καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να μην εμπιστεύονται τόσο για τη σύνταξη της δήλωσης όσο και για τον εντοπισμό των ιδιοκτησιών τους ανθρώπους (επαγγελματίες ή μη) που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το αντικείμενο.

Ειδικότερα, το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του:
1. Τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης είναι αρμόδια για τον έλεγχο και παραλαβή των δηλώσεων. Κανένας άλλος και καμία εταιρεία δεν εκπροσωπεί το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
2. Η υποβολή και συμπλήρωση της δήλωσης για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι μια σοβαρή και σημαντική διαδικασία και συμβουλεύουμε τους πολίτες αν επιθυμούν και κρίνουν απαραίτητο να απευθυνθούν σε αρμόδιους επιστήμονες.
3. Σε περίπτωση που αδυνατούν να συντάξουν τη δήλωση μόνοι τους , να επισκεφθούν κάποιον ειδικό και όχι οποιονδήποτε. Ειδικοί στην παροχή συμβουλών για τη συμπλήρωση της δήλωσης κτηματολογίου για τεχνικά θέματα είναι οι μηχανικοί. Επίσης οι μηχανικοί (με βάση τα επαγγελματικά τους δικαιώματα) είναι οι μόνοι που μπορούν να συντάξουν τα απαραίτητα σχέδια που απαιτούνται να προσκομιστούν στα κτηματολογικά γραφεία. Όσο αφορά βέβαια συμβουλές σε νομικά ζητήματα και υποθέσεις, τότε η συμβολή δικηγόρου κρίνεται αναγκαία.
4. Να μην εμπιστεύονται τόσο για τη σύνταξη της δήλωσης όσο και για τον εντοπισμό των ιδιοκτησιών τους ανθρώπους (επαγγελματίες ή μη) που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το αντικείμενο.
Οι συνέπειες θα είναι τόσο δαπανηρές όσο και χρονοβόρες. Κατά συνέπεια, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ενέργειες που προκαλούν σύγχυση, και καλούμε τους πολίτες να συμβουλεύονται τους διπλωματούχους μηχανικούς για να την ορθότερη υποβολή της δήλωσης τους και την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στο μέλλον.

 

Πηγή: e-thessalia.gr

RELATED ARTICLES