Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΤΕΕ Μαγνησίας: «Θα είμαστε αντίπαλος στις άδικες και παράνομες αποφάσεις της Δημοτικής...

ΤΕΕ Μαγνησίας: «Θα είμαστε αντίπαλος στις άδικες και παράνομες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής»

teemagnTo γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη η αποπομπή του ΤΕΕ από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, δικαιώνει το φορέα που σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας να κάνει δεκτή την προσφυγή του ΤΕΕ Μαγνησίας και να κρίνει παράνομη στην ουσία της την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η αντικατάσταση του φορέα μας στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι η λογική υπερέχει του παραλογισμού.
Όπως γνωρίζουν όλοι, η αποπομπή του ΤΕΕ Μαγνησίας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασίστηκε από την ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με πρόφαση την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, μέσα στην οποία αναγραφόταν με σαφήνεια και επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο το πρόβλημα που είχε προκύψει στην Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, πρόβλημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν η ΔΕΥΑΜΒ.
Το ΤΕΕ Μαγνησίας δεν σιώπησε αναφορικά με τα όσα συνέβαιναν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού και τα λύματα που έπεφταν στον Παγασητικό Κόλπο. Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜΒ για τη συγκεκριμένη κατάσταση έπασχαν από αφωνία και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, καθώς αποδείχθηκε ότι επί μήνες γνώριζαν το πρόβλημα μέσω των εγγράφων που τους κοινοποιούσαν τα στελέχη του Βιολογικού. Και ενώ ήταν εκείνοι οι αποδέκτες των εγγράφων και οι γνώστες του προβλήματος ουδέποτε ενημέρωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις για ένα θέμα ύψιστης σημασίας για τους συμπολίτες μας.
Η ακύρωση της απόφασης για λόγους ουσίας, αποδεικνύει ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τις περιπτώσεις των αιρετών που δεν τους αρέσει η αλήθεια και δεν συμπαθούν όσους την λένε. Προφανώς και είχαν την απαίτηση να κρύψουμε τα γεγονότα, αυτή η απαίτηση όμως δεν είναι αποδεκτή από τη Διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Ας αποδεχτεί λοιπόν η Δημοτική Αρχή ότι το ΤΕΕ Μαγνησίας θα είναι σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειες της για το καλό της πόλης αλλά δυνατός αντίπαλος στις άδικες και παράνομες αποφάσεις.
Εμείς ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας θα συνεχίσουμε να γνωμοδοτούμε στο πλαίσιο της επιστήμης και της αλήθειας που προκύπτει από αυτή και μόνο».

 

Πηγή:e-thessalia.gr

RELATED ARTICLES