Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαTEE: «Νεκροθάφτης» ο ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος

TEE: «Νεκροθάφτης» ο ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος

asfalistiko_apergia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΕ:

Νέα απόφαση με έντονη φρασεολογία και δέσμευση στη συνέχιση του αγώνα «με κάθε νόμιμο μέσο» κατά του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου έλαβε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με την απόφαση: «Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος ψηφίσθηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε αντίθεση με την κοινωνία, τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει τον νεκροθάφτη του ελληνικού παραγωγικού δυναμικού, θα καταστρέψει τον κλάδο των μηχανικών και την οικονομία της χώρας. Ως εκ τούτου αποτελεί υποχρέωση όλων των μηχανικών, όπου και αν βρίσκονται, να αγωνιστούν για την ανατροπή του. Η Διοικούσα Επιτροπή, τα όργανα διοίκησης και συνολικά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα εξαντλήσουν άμεσα κάθε νόμιμο μέσο, ώστε αυτός ο νόμος να κριθεί τελεσίδικα αντισυνταγματικός και να ακυρωθούν οι καταστροφικές προβλέψεις του».

Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσιο του αγώνα αυτού του τεχνικού κόσμου και των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.),μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016. Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

 

tee.gr

RELATED ARTICLES