Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΤΕΕ: Προβληματισμός για τις πολιτικές εντολές που μπορεί να βάλουν σε μπελάδες...

ΤΕΕ: Προβληματισμός για τις πολιτικές εντολές που μπορεί να βάλουν σε μπελάδες μηχανικούς του δήμου

teeΑποφασισμένη να προστατεύσει τους μηχανικούς – μέλη του ΤΕΕ που εργάζονται στο δήμο Βόλου από πιθανές μη σύννομες διοικητικές πράξεις, εμφανίστηκε η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας κατά τη χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα την κατεδάφιση του σιντριβανιού της πλατείας Ελευθερίας από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε, για μία ακόμη φορά, έντονη αντίδραση των μελών της Επιτροπής για την αιφνιδιαστική ενέργεια του δήμου Βόλου να προχωρήσει στην καταστροφή του σιντριβανιού, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση και χωρίς να έχει ζητηθεί η άποψη κανενός αρμόδιου φορέα.

Ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη προστασίας των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Βόλου που είναι μέλη του ΤΕΕ, από πιθανές παρατυπίες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του δήμου διαμαρτύρονται ότι δέχονται πιέσεις για παράτυπες ενέργειες, εκφράζοντας φόβους για πιθανές συνέπειες στο μέλλον.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα χρησιμοποίησε χθες σκληρή γλώσσα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής συμφώνησε ότι το ΤΕΕ θα πρέπει να βγει πλέον μπροστά για να προστατεύσει τα μέλη του από πολιτικές εντολές που μπορεί να τους βάλουν σε μπελάδες.

Σημειώνεται οτι χθες το μεσημέρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αχ. Μπέος αμφισβήτησε το ρόλο του ΤΕΕ ως επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά της Νάνσυς Καπούλα.

 

Πηγή: e-thessalia.gr

RELATED ARTICLES