Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΤΕΕ/Τμ. Αν. Στερεάς: «Ημερίδα, με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση...

ΤΕΕ/Τμ. Αν. Στερεάς: «Ημερίδα, με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Foto1

Με πολυπληθή συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, την Τετάρτη 22 Απριλίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς και της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Βοιωτίας και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και επιχειρήθηκε να δοθούν έγκυρες απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους παράγοντες σε σχετικά προβλήματα, που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμούς, ο κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς, ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λεβαδέων, κ.Στέλιος Θεοδωρόπουλος.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο κ. Λουκάς Γκιγκέλος, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Βοιωτίας και ο κ. Αντώνης Παναγώτας, μηχανολόγος και επιχειρηματίας.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Παναγιώτης Ποιητάρης, Π.Ε. Παραγωγής και Διοίκησης, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος ανέλυσε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της αδειοδότησης και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας του, που σχηματικά μπορούν να συνοψιστούν με την φράση, «πρώτα αδειοδοτούμε και μετά ελέγχουμε».

Επίσης, ο κ. Ιωάννης Πολίτης, Πυραγός του Τμήματος Πυρασφάλειας της Π.Υ. Λιβαδειάς, ο οποίος εξέθεσε το νέο νομικό πλαίσιο Κανονισμού Πυροπροστασίας και επέστησε την προσοχή σε πολίτες και μηχανικούς, για την ορθή τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας.

Ακόμη, ο κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, από τη Δ/νση Μεταφορών Π.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων – συνεργείων – μεταφορικών επιχειρήσεων – σχολών οδήγησης κτλ.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Διευθυντής Πολεοδομίας Λιβαδειάς, αναφέρθηκε στο ζήτημα των χρήσεων γης και ιδιαίτερα στο σοβαρό πρόβλημα, που δημιουργούν οι περιορισμοί στο ΓΠΣ Λιβαδειάς.

Επίσης, παραβρέθηκαν η κα Αγγελική-Ειρήνη Κουτσοπούλου, Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας ΤΕΕ/ΤΑΣ, ο κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, ο κ. Βούλγαρης Σωτήριος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Θήβας, πολλοί μηχανικοί, μηχανολόγοι καθώς και τοπικοί επιχειρηματίες.

Foto2

 

 

 

RELATED ARTICLES