Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΘεσ/κη: Aναβαθμίζονται ενεργειακά τα σχολεία σε Συγγρού και Ικτίνου

Θεσ/κη: Aναβαθμίζονται ενεργειακά τα σχολεία σε Συγγρού και Ικτίνου

Energy-Efficiency-2

Την εκπόνηση μελετών στατικής αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης δύο σχολικών συγκροτημάτων, στις οδούς Συγγρού και Ικτίνου στην 1η Δημοτική Κοινότητα, με την ανοικτή διαδικασία ανάθεσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν.3316/2005, ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Κοινή συνισταμένη και στις δύο περιπτώσεις είναι η εκπόνηση μελέτης αποτίμησης των κτισμάτων των συγκροτημάτων και εν συνεχεία η μελέτη στατικής ενίσχυσής τους, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Επισημαίνεται ότι τα κτήρια έχουν αναγερθεί στη δεκαετία του 1930 και βρίσκονται εντός του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟ «Ιστορικού Τόπου» της πόλης. Το γεγονός ότι έχουν χαρακτηριστεί ενεργοβόρα, επιβάλλει να επανασχεδιαστούν με στόχο τις ελάχιστες ενεργειακές τους ανάγκες, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση και η δυνατότητα ενσωμάτωσης εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αναλυτικά, η πρώτη μελέτη που θα προκηρυχθεί αφορά το σχολικό συγκρότημα που περικλείεται από τις οδούς Κ. Κρυστάλλη, Συγγρού και Επισκόπου Αμβροσίου. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως μνημείο το 2008 και σήμερα στεγάζει το 4ο Γενικό Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο, το 55ο Δημοτικό Σχολείο και το 35ο και 40ο Νηπιαγωγείο. Η συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης ανέρχεται σε 404.588,42 ευρώ.

Η δεύτερη μελέτη αφορά το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου, που περικλείεται από τις οδούς Μακένζι Κίνγκ, Ικτίνου, Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας. Η συνολική προεκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 431.164,25 ευρώ.

 

voria.gr

RELATED ARTICLES