Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Η Αειφόρος Διαχείριση του Αστικού Περιβάλλοντος στο επίκεντρο ημερίδας

Θεσσαλονίκη: Η Αειφόρος Διαχείριση του Αστικού Περιβάλλοντος στο επίκεντρο ημερίδας

thessalonikiΗμερίδα με θέμα «Αειφόρος Διαχείριση του Αστικού Περιβάλλοντος, καλές πρακτικές και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  προγράμματος INTEGRATED GREEN CITIES  (INGREENCI), την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014.

 Οι εργασίες θα διεξαχθούν από τις 09:00 έως τις 14.30, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, αίθουσα Αριστοτέλης ΙΙ), σε τέσσερις ενότητες :

  • «Το InGreenCi» – συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
  • «Διαχείριση ομβρίων και αστικό πράσινο» – συντονίζει ο Γεωπόνος Προϊστάμενος τμήματος Δενδροστοιχειών Αλσών και Φυτωρίων, Δημήτρης Σωτηριάδης.
  • «Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης» – συντονίζει Καθηγητής Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Δρ. Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης.
  • «Η συμβολή του InGreenCi στην ολοκληρωμένη διαχείριση του αστικού πρασίνου» – συντονίζει Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Ηλίας Βαχτσεβάνος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι μελέτες:

Ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου με μεθόδους Οικολογικής διαχείρισης των ομβρίων.

Φυτεμένου δώματος του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα INTEGRATED GREEN CITIES  χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας 2007-2013 στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Haskovo Βουλγαρίας, το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Το  INGREENCI αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση του αστικού πρασίνου με την παράλληλη εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του εμπλεκόμενου ανθρώπινου δυναμικού.

Πηγή:localit.gr

RELATED ARTICLES