Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Στο «πακέτο Γιούνκερ» η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου

Θεσσαλονίκη: Στο «πακέτο Γιούνκερ» η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου

MYTHESSALONIKI

Έργα για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να εντάξει για χρηματοδότηση στο «πακέτο Γιούνκερ» η δημοτική αρχή και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει σχετικό φάκελο στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μεταξύ των έργων που επιδιώκει ο δήμος να ενταχθούν είναι η επέκταση της παλιάς παραλίας, η ανάπλαση των δύο ναυταθλητικών ομίλων, η δημιουργία μαρίνας στο Μέγαρο Μουσικής καθώς και τρία υπόγεια πάρκινγκ, που θα καλύψουν τις ανάγκες στάθμευσης των κατοίκων, στην περιοχή από την οδό Μαρία Κάλλας έως και την εκκλησία του Κυρίλλου και Μεθοδίου.

«Θα πρέπει να αναπτυχθεί το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και να φέρνει έσοδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, εκτιμώντας ωστόσο πως εάν προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2030.

Πέρα από το «πακέτο Γιούνκερ» στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκές τράπεζες για να γίνουν έργα στην πόλη. Ήδη έχει εγκριθεί δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Επενδύσεων και το επόμενο διάστημα το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αναζήτησης πηγών χρηματοδότησης, ο κ. Μπουτάρης την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαΐου, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Παρευξεινίας Τράπεζας.

 

localit.gr

RELATED ARTICLES