Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΤην αλλαγή της όδευσης του TAP ζητούν από τον Πρωθυπουργό οι αγρότες...

Την αλλαγή της όδευσης του TAP ζητούν από τον Πρωθυπουργό οι αγρότες της Καβάλας

agwgosΤην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ, για αλλαγή της χάραξης του TAP στα τενάγη Φιλίππων και γενικότερα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας, ζητά ο σύλλογος γεωργών του Δήμου Καβάλας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος σημειώνει στον κ. Τσίπρα ότι τόσο ο ίδιος στις 13 Ιανουαρίου, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Π. Λαφαζάνης στις 16 Μαρτίου δεσμεύθηκαν ενώπιων της τοπικής κοινωνίας ότι θα υπάρξει αλλαγή στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου.

Ολόκληρη η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής: 

Κύριε πρωθυπουργέ

Στις 13/01/2015, στο πλαίσιο της προεκλογικής σας εκστρατείας, επισκεφτήκατε την πόλη της Καβάλας και μιλήσατε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία καπνεργάτη, μετά το πέρας της ομιλίας σας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Καβάλας, κ. Καλπακίδης Θεμιστοκλής, σας ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη όδευση του αγωγού T.A.P. και του απαντήσατε ότι «Αφού υπάρχει εναλλακτική όδευση και είναι δίκαιο αίτημα θα κάνουμε την αλλαγή».

Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας, για εμάς έχουν περάσει δύο χρόνια έντονης προσπάθειας να πείσουμε τον κόσμο και θεσμικούς φορείς για το αυτονόητο του αιτήματος μας, έχουμε επισκεφθεί τον αρμόδιο υπουργό, κ. Λαφαζάνη Παναγιώτη, στις 16/03/2015 και τον ενημερώσαμε εκτενώς για τις ενέργειες μας και τα προβλήματα που δημιουργεί η όδευση που προτείνει η εταιρεία στην περιοχή μας.

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης ενημερώθηκε από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας για τις αρνητικές θέσεις αυτού ως προς την όδευση, καθώς επίσης και για την αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Καβάλας και την αρνητική θέση του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη, ο ίδιος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση μιας δεύτερης συνάντησης όπου θα συμμετείχε και η εταιρεία T.A.P., έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η αλλαγή της όδευσης.

Με τις κοινές θέσεις του Αγροτικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., του Δήμου Καβάλας, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας και του Τ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας, συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης, κ. Ιωαννίδης Ηλίας και κα Τσανάκα Αλεξάνδρα, το τμήμα περιβάλλοντος της τοπικής οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, καθώς και ο κ. Πετράκος Αθανάσιος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας. Επίσης, συμφωνεί και ο υφυπουργός, κ. Τσιρώνης Ιωάννης, σύμφωνα με τα λεχθέντα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Η τοπική κοινωνία από την ανακοίνωση της προτεινόμενης όδευσης του αγωγού T.A.P. αντιδρά σθεναρά όλο αυτό το διάστημα. Θεωρούμε ότι λόγω των ιδεολογικών σας καταβολών πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη, διότι η απεύθυνση της Αριστεράς αρχίζει και τελειώνει στη βούληση του λαού. Για όλα τα παραπάνω, περιμένουμε την υλοποίηση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων.

 

energypress.gr

RELATED ARTICLES