Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑρχιτεκτονικήΤο 2017 οι πρώτες τριδιάστατα εκτυπωμένες κατοικίες (video)

Το 2017 οι πρώτες τριδιάστατα εκτυπωμένες κατοικίες (video)

archit

Ολλανδοί αρχιτέκτονες φτιάχνουν αυτή την περίοδο το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο συγκρότημα κατοικιών στο Άμστερνταμ. Η κατασκευή χρησιμοποιεί ένα ειδικό πλαστικό που είναι φτιαγμένο από φυτικά έλαια και μικροϊνες. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορεί να μην είναι όμορφο, αλλά θα λειτουργήσει ως πιλότος σε μελλοντικές πράσινες κατασκευές, που θα φέρουν επανάσταση στο συγκρεκριμένο τομέα σύμφωνα με τον κατασκευαστή του συγκροτήματος, Χανς Φερμέλεν:

«Δεν σημαίνει ότι τα πάντα πρέπει να είναι στρογγυλά, με καμπύλες ή με τρελές γραμμές. Πιθανώς ανακαλύπτουμε μια νέα τεχνική όπου ο τοίχος θα ενσωματώνει όλες τις αναγκαιότητες, όπως για παράδειγμα, υδραυλικά συστήματα, μόνωση και τα αναγκαία στηρίγματα. Τοποθετώντας όλα αυτά με έξυπνο τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε το υλικό που χρειαζόμαστε, άρα μπορούμε να κάνουμε το σπίτι πιο έξυπνο».

Η ιδέα μάλιστα που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι ότι αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει ότι θέλει να μετακομίσει σε μια άλλη περιοχή, θα μπορεί να πάρει και το σπίτι του μαζί.

«Η κατασκευαστική βιομηχανία είναι λίγο συντηρητική αυτή τη στιγμή, αλλά ο νέος ψηφιακός κόσμος μπορεί να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά αυτόν τον χώρο, σε κάτι πιο ευέλικτο. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε διαδικτυακά τον τρόπο αναβάθμισης της γειτονιάς σας και να ανταλλάξετε σε παγκόσμιο επίπεδο ιδέες, τις οποίες μετά μπορείτε να τις στείλετε κατευθείαν στα εκτυπωτικά μηχανήματα» εξήγησε ο Χανς Φερμέλεν.

Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο συγκρότημα κατοικιών, που βρίσκεται σε ένα ολλανδικό κανάλι, θα αποτελείται στην ολοκληρωμένη του μορφή το 2017, από κτίρια με 13 διαμερίσματα.

Πηγή: gr.euronews.com

RELATED ARTICLES