Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤο Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τρίτη χρονιά

Το Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τρίτη χρονιά

athsrtyp

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, το Athens Startup Weekend University επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην Αθήνα!

Στις 8, 9 και 10 Απριλίου στο Impact HUB Athens, φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους.

Το Athens Startup Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει περισσότερες από 2900 συναντήσειςσε 150 χώρες τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν 54 ώρες, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής.

Πώς λειτουργεί το event

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και πρόσφατοι απόφοιτοι οι οποίοι καλούνται να σχηματίσουν ομάδες με στόχο να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε τρεις ημέρες

Πρώτη ημέρα

Όλα τα Startup Weekend παγκοσμίως οργανώνονται πάνω στο το ίδιο βασικό μοντέλο: οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες έχει μια ιδέα έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό για να την παρουσιάσει στο κοινό. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες καλούνται να ψηφίσουν τις καλύτερες ιδέες, γύρω από τις οποίες διαμορφώνονται και οι τελικές ομάδες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Δεύτερη ημέρα

Οι ομάδες αυτές, για όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλεύουν πάνω στο project τους υλοποιώντας την ιδέα τους. Εκτός από ένα βασικό business plan και στρατηγική marketing καλούνται να αναπτύξουν και ένα αρχικό working demo του προϊόντος τους. Κατά την διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητoύν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Τρίτη ημέρα

Την Κυριακή το απόγευμα οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση του project τους μπροστά σε μία κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, την πρωτοτυπία και το αποτέλεσμα που παρουσιάσαν. Αφού ανακοινωθούν οι νικητές, το Startup Weekend κλείνει με ένα μεγάλο party!

Το Athens Startup Weekend University πραγματοποιείται με τη χορηγία του e-FOOD, και την υποστήριξη μελών του ThinkBiz, του μεγαλύτερου Φοιτητικού Συλλόγου Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια για το Athens Startup Weekend University 2016 διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό με έκπτωση early bird εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες

Εισιτήρια
Website
Facebook
Twitter
Email: [email protected]

Πηγή:epixeiro.gr

RELATED ARTICLES