Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΤο ΕΜΠ ενώπιον «λουκέτου»

Το ΕΜΠ ενώπιον «λουκέτου»

ΕΜΠ3

Με «λουκέτο» απειλείται το ΕΜΠ το 2015 λόγω υποχρηματοδότησης καθώς, όπως ανέφερε την Τετάρτη η Σύγκλητός του «σε περίπτωση που δεν εξασφαλισθούν, όπως δηλώθηκε στις συναντήσεις με το Υπουργείο Παιδείας, εγκαίρως πρόσθετα κονδύλια, η λειτουργία του Ιδρύματος θα καταστεί πρακτικά αδύνατη εντός του 2015».

Η Σύγκλητος αναφέρει ότι «η εντολή από την Πολιτεία κατάρτισης προϋπολογισμού με μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα 3.800.000 ευρώ (9% υποχρεωτικό πλεόνασμα στα 4.200.000 ευρώ) αντιστοιχεί σε μείωση της επιχορήγησης κατά 65% σε επίπεδο πενταετίας και δεν επαρκεί πλέον για την αντιμετώπιση ούτε των ανελαστικών δαπανών του ΕΜΠ (ρεύμα, τηλέφωνο, καθαριότητα, συντήρηση κ.λπ.).

Το ΕΜΠ δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του ούτε με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό του 2014 και προφανώς η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με την κατάρτιση ενός παραπέρα μειωμένου προϋπολογισμού για το 2015». Το θέμα της υποχρηματοδότησης θα τεθεί και στην διήμερη τακτική συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων που αρχίζει την Παρασκευή.

 

kathimerini.gr

RELATED ARTICLES