Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΤο EMΠ κερδίζει το βραβείο ENERGY GLOBE Greece 2015

Το EMΠ κερδίζει το βραβείο ENERGY GLOBE Greece 2015

ΕΜΠ3

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απένειμε η Advantage Austria το εθνικό βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2015 για το ξεχωριστό ερευνητικό του «Μικροδίκτυα με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», που αποσκοπεί στην πλήρη εκμετάλλευση των διεσπαρμένων ενεργειακών πόρων.

Η εκδήλωση για την απονομή του βραβείου έγινε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και κατά τη διάρκειά της απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής κύριος Δημήτριος Παπαντώνης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Καθηγητής του ΕΜΠ  Νικόλαος Χατζηαργυρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ.

Στις ερχόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η απονομή των εθνικών βραβείων Energy Globe στους νικητές ανά τον κόσμο, πάντα σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία της Advantage Austria, του παγκόσμιου δικτύου εξωτερικού εμπορίου και επενδύσεων του οικονομικού επιμελητηρίου της Αυστρίας (WKÖ). Πρόκειται για έργα υψηλής τεχνολογίας ή για απλές ιδέες με αποτελεσματικές εφαρμογές, που αποτελούν λύσεις για πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα είτε μέσω βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης, της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή της προσεκτικής χρήσης των υφιστάμενων πόρων όπως είναι για παράδειγμα το νερό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ στις 5 Ιουνίου, όλοι οι νικητές των εθνικών βραβείων Energy Globe από περισσότερες από 170 χώρες, θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της Εβδομάδας Παγκόσμιων Έργων Βέλτιστης Πρακτικής (Global Best-Practice-Week Online) στην ιστοσελίδα www.energyglobe.info.

Η μοναδική αυτή καμπάνια της Energy Globe πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO σε συνεργασία με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον (UNEP) και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO) με κεντρικό σύνθημα: σώζουμε τον πλανήτη με πράξεις και όχι με λόγια. Η αειφόρος ανάπτυξη ξεκινάει από εσένα!

Από τα τέλη Μαΐου θα υπάρχει πάλι η δυνατότητα υποβολής νέων έργων για τα βραβεία  Energy Globe Award 2016. Όλες οι πληροφορίες καθώς και τα σχετικά έντυπα διατίθενται στην ιστοσελίδα www.energyglobe.info.

 

Πηγή:energypress.gr

RELATED ARTICLES