Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηTo ιστορικό Χάιμπουρι της Άρσεναλ έγινε...διαμερίσματα!

To ιστορικό Χάιμπουρι της Άρσεναλ έγινε…διαμερίσματα!

χαιμπουρι

Πριν από δέκα χρόνια (22 Ioυλίου 2006) το μεγαλοπρεπές “Emirates stadium” άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί την οικοδέσποινα Άρσεναλ, που είχε αφήσει την ιστορική της έδρα.Το Χάιμπουρι (Highbury) ήταν το σπίτι των «κανονιέρηδων» από τις 6 Σεπτεμβρίου του 1913 μέχρι τις 7 Μαΐου του 2006! Τα δύο γήπεδα απέχουν εκατοντάδες μέτρα.Ωστόσο τι απέγινε η θρυλική έδρα της Άρσεναλ; Τα περισσότερα κομμάτια του γηπέδου πουλήθηκαν, εκτός από τα καθίσματα στα οποία εντοπίστηκε κάδμιο. Μια τοξική ουσία, άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ωστόσο διασώθηκαν οι δυο μεγάλες εξέδρες. Η προσοψή τους, αφού το… εσωτερικό μετατράπηκε σε διαμερίσματα! Συνολικά φτιάχτηκαν 650 διαμερίσματα τα οποία κόστισαν στην Άρσεναλ 130 εκατ. ευρώ, αλλά η απόσβεση ήταν άμεση (και μάλιστα με σημαντικό κέρδος) από την πώλησή τους!Το οίκημα ονομάστηκε Highbury Square, τα εγκαίνιά του έγιναν το 2009 από τον Αρσέν Βενγκέρ. Μεταξύ των αγοραστών και ο Γάλλος Ρομπέρ Πιρές, πρώην άσος της αγγλικής ομάδας!

Οι κάτοικοι έχουν εξασφαλισμένη θέα στον σημείο που βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος, θέση parking, αλλά και ιδιωτικότητα, καθώς η είσοδος ανοίγει μόνο με την πληκτρολόγηση σχετικού κωδικού ασφαλείας. Το μοναδικό πρόβλημα που έχουν όσοι μένουν στη Highbury Square, είναι ο κόσμος που συγκεντρώνεται σε αυτή κάθε φορά που η Άρσεναλ έχει εντός έδρας αγώνα. Σκαρφαλώνουν την είσοδο, κάνουν βόλτα στους χώρους του οικήματος, φωνάζουν συνθήματα, θυμούνται φάσεις που έγραψαν ιστορία και φιλούν το γρασίδι.

Πηγή:euro2day.gr/Γιώργος Σπανουδάκης

RELATED ARTICLES