Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΤο σπίτι του μέλλοντος: Δείτε πως θα είναι (video)

Το σπίτι του μέλλοντος: Δείτε πως θα είναι (video)

49greenhouseΤο πραγματικά εντυπωσιακό αν και μακρινό ακόμη, σπίτι του μέλλοντος παρουσίασε το Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης μέσα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα.

Το CityHome, όπως ονομάζεται το project, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης θα εκτείνεται σε έναν χώρο που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του. Αν δηλαδή εκείνος έχει ανάγκη από ύπνο, με μια απλή χειρονομία ένα συρτάρι γίνεται κρεβάτι. Αν, πάλι, χρειαστεί περισσότερο χώρο λόγω προσέλευσης φίλων, τότε και το σπίτι… επεκτείνεται, προσαρμοζόμενο στις νέες απαιτήσεις.

Η τεχνολογία πίσω από το CityHome, στηρίζεται κυρίως στον λεγόμενο RoboWall, ένα σύστημα που επαναδιαμορφώνει την κατοικία μέσω συρόμενων επίπλων, ώστε ο χώρος να μεταλλάσσεται από μια κρεβατοκάμαρα, σε τραπεζαρία, κουζίνα κλπ.

Παράλληλα, οι χειρονομίες στις οποίες ανταποκρίνεται το σπίτι, μπορούν, μέσω των σαρωτών, να ελέγξουν την ένταση του φωτισμού, τη θέρμανση και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημιουργικού του προγράμματος, Κεντ Λάνσον, το project αναμένεται να βρει πολλές εμπορικές εφαρμογές, στο προσεχές μέλλον.

 

 

Πηγή: imerisia.gr

RELATED ARTICLES