Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΞεκινά πλέον η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον αιγιαλό στη Ρόδο

Ξεκινά πλέον η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον αιγιαλό στη Ρόδο

Σε ορισμό των επιβλεπόντων και βοηθών επιβλεπόντων του έργου: ”Εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη νήσο Ρόδο ”, αναδόχου Φ. ΑΛΑΒΕΡΑΣ Τ.Κ.Ε.Τ. Α.Ε. προχώρησε χθες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η διαδικασία προχωρεί πλέον με γοργούς ρυθμούς ενώ έχει υπογραφεί και αναρτήθηκε στην Διαύγεια και ξεκινά η υλοποίησή της με τον ανάδοχο του έργου κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που εκκρεμούν ακόμη και από 30ετία στον αιγιαλό και σε δάση στη Ρόδο.

Χθες ορίστηκαν ως επιβλέποντες του έργου οι κ.κ. Λεωνίδας Χριστούλης, Π.Ε. αρχ. μηχανικός, υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου και Αντωνία Δημητρουλοπούλου, Π.Ε. πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου και με βοηθούς επιβλεπόντων του έργου οι κ.κ. Ιωάννης Τζαγκαράκης, Π.Ε. πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου και Αντώνιος Ψαράς, Π.Ε. πολιτικός μηχανικός, υπάλληλος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επιλήφθηκε της αναθέσεως και υπογραφής συμβάσεως που εκκρεμούσε στη Ρόδο από τον Μάιο του 2021 για την κατεδάφιση 219 τελεσίδικων πρωτοκόλλων αυθαιρέτων, εκ των οποίων 135 σε αιγιαλό, 54 σε δάση και 30 πολεοδομικά.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αυθαίρετα στη λιμενική ζώνη της Ακαντιάς, στο Φαληράκι, στην Καλλιθέα, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, στ’ Αφάντου, στην παραλιακή ζώνη της πόλεως Ρόδου και κυρίως στις παραλίες του Ελλη και του Καζίνο, στα Λοθιάρικα της Λάρδου, στην Κρεμαστή, στον Αρχάγγελο, στο νέο Καρνάγιο, στη Λίνδο, στην Τσαμπίκα, στο Γεννάδι, στα Κολύμπια, στην Ιαλυσό, στο Παραδείσι, στα Βληχά, στην Κρητηνία, στην Αγία Αγάθη, στο Κιοτάρι και στα Καβουράκια.

Για κάθε ένα από τα αυθαίρετα που περιλαμβάνονται στη λίστα των προς κατεδάφιση κατασκευών, μετά την υπογραφή της συμβάσεως και της εγκατάστασης του εργολάβου, θα εκδοθεί ατομική διοικητική πράξη, την οποίαν έκαστος εκ των θιγομένων δύναται να προσβάλει με αίτηση αναστολής και ανακοπής.

Σημειώνεται ότι πολλά από τα πρωτόκολλα προς κατεδάφιση έχουν εκδοθεί προ 30ετίας με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν υφίστανται σήμερα στις συντεταγμένες που υπήρχαν αρχικώς και αν η περιγραφή αυτών είναι η ορθή.

Εχει προβλεφθεί στην τεχνική έκθεση ως χρόνος υλοποίησης οι 28 μήνες και η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της αναδόχου εταιρείας «Φ. ΑΛΑΒΕΡΑΣ Α.Ε.» για το έργο «Εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη Ρόδο», αξίας 535.584,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

RELATED ARTICLES