Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΞεμπλοκάρουν οι πληρωμές στο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

εξοικονομησηΜέσω του ΠΔΕ για το 2014 επιχειρεί το ΥΠΕΚΑ να ξεμπλοκάρει τις πληρωμές για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον».

Χθες οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης και Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, υπέγραψαν απόφαση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ώστε να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες ανάγκες και να καταστεί δυνατή μέσα στις επόμενες μέρες η πληρωμή από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες των αιτήσεων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν ολοκληρωθεί.

Μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στο Πρόγραμμα πάνω από 47.000 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκ. ευρώ, έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού 310 εκ. ευρώ.

Τα δύο Υπουργεία, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, μεριμνούν για την ομαλή μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο και τη συνέχιση της επιτυχούς υλοποίησης του Προγράμματος.

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη υπάρξει κατ’ αρχήν συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί, για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Πηγή: ered.gr

RELATED ARTICLES