Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΥπεγράφη η άδεια εγκατάστασης για την «Πτολεμαΐδα 5»

Υπεγράφη η άδεια εγκατάστασης για την «Πτολεμαΐδα 5»

eng7Την υπογραφή της άδειας εγκατάστασης για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5», από το υπουργείο ΠΑΠΕΝ ανακοίνωσε το τοπικό Σωματείο «Σπάρτακος», χαιρετίζοντας την εξέλιξη.

Υπέρ της κατασκευής του έργου με επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος είχε ταχθεί κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κατασκευή της μονάδας, ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το τίμημα με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωσή του και ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της, θα έχει πολύ λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον σε σχέση με τις παραδοσιακές μονάδες.

«Με την υπογραφή της άδειας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη των υπολοίπων διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου, εντός 2 μηνών να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο», αναφέρει ο «Σπάρτακος».

Υπενθυμίζεται ότι το συμβατικό τίμημα για την κατασκευή της νέας μονάδας είναι 1,4 δισ. ευρώ. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία (ΤΕΡΝΑ) υπεγράφη το Μάρτιο του 2013. Η ισχύς της νέας μονάδες θα είναι 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW θερμικής ενέργειας για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα.

Πηγή:energypress.gr

RELATED ARTICLES