Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΨηφιακές υπηρεσίες Κτηματολογίου: Iκανοποίηση από τους επαγγελματίες

Ψηφιακές υπηρεσίες Κτηματολογίου: Iκανοποίηση από τους επαγγελματίες

«Επιτέλους, θα μπει μια τάξη», λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός. «Η εξέλιξη αυτή θα μας λύσει τα χέρια, καθώς δεν θα αναγκάζονται οι μηχανικοί να αναζητούν δικηγόρους για να κάνουν εργασία που δεν αφορά τη νομική κατάσταση του ακινήτου», λέει ο πρόεδρος του TEE Γιώργος Στασινός.

Άμεσα αντανακλαστικά

Μετά τις (λίγο υπερβολικές) αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για τον τρόπο λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για το Κτηματολόγιο Γιώργος Στύλιος συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν ανακύψει και αναζητήθηκαν οι καλύτερες λύσεις.

«Αξιοποιήστε τις ψηφιακές υπηρεσίες»

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρουν πως ήδη για το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών με τον νέο φορέα οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και οι μηχανικοί θα μπορούν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ktimatologio.gr και της ειδικής πλατφόρμας gov.gr. Η δε διοίκηση του Κτηματολογίου θα τοποθετήσει ιδιωτική φύλαξη στο κτίριο.

Νέο Κτηματολογικό Γραφείο Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Από την Πέμπτη 15 Απριλίου καταργήθηκαν τα Υποθηκοφυλακεία Μυτιλήνης και Παπάδου – Γέρας και ξεκίνησε η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, από το οποίο παρέχονται στους πολίτες και τους επαγγελματίες όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων (καταχώρηση πράξεων, τήρηση των σχετικών αρχείων κ.λπ.), σύμφωνα με ενιαίους κανόνες. Ανάρτηση σε περιοχές της Αχαΐας Σήμερα, Δευτέρα, 19 Απριλίου, ξεκινά η ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων επί των ακινήτων που βρίσκονται στον προκαποδιστριακό Δήμο Κάτω Αχαΐας και στις εκεί κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο μήνες (συν δύο μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού).

Ερώτηση για Κτηματολόγιο και Δασολόγιο

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Γκόκας ρωτάει τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Άρτα από σφάλματα και παραλείψεις κατά την προανάρτηση του Κτηματολογίου αλλά και από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών. Είπαμε, οι Δασικοί Χάρτες είναι ωρολογιακή βόμβα…

paron.gr

RELATED ARTICLES