Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμηση7ο Γυμνάσιο Αγρινίου: To πιο σύγχρονο και πιο πρωτοποριακό σχολικό κτήριο στη...

7ο Γυμνάσιο Αγρινίου: To πιο σύγχρονο και πιο πρωτοποριακό σχολικό κτήριο στη χώρα είναι γεγονός

Το Αγρίνιο μπορεί να είναι υπερήφανο για το γεγονός ότι διαθέτει σήμερα  την πιο σύγχρονη και πρωτοποριακή σχολική μονάδα της Ελλάδας. Ο λόγος για το 7ο Γυμνάσιο, το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε.

Πρόκειται για μία σχολική μονάδα σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να ανταποκρίνεται πλήρως στις εκπαιδευτικές ανάγκες , υπερκαλύπτοντας  τα εκπαιδευτικά πρότυπα και δίνοντας ένα εντελώς καινούριο χαρακτήρα προσαρμοσμένο πλήρως στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές περιβαλλοντικές και κλιματικές απαιτήσεις.

Τί είναι όμως εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει ως πρότυπο σχολείο όσο αφορά στον σχεδιασμό του;

Κατ’ αρχήν χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια με ένα υπερσύγχρονο φωτοβολταϊκό σύστημα τόσο για την θέρμανση  όσο και για την ψύξη όλων των χώρων του σχολείου. Η ηλιακή ενέργεια αποθηκεύεται σε ένα σύστημα μπαταριών και αποδίδεται σύμφωνα με τις ανάγκες στην κεντρική μονάδα κλιματισμού και σε όλες τις συσκευές, καθιστώντας το σχολείο εντελώς αυτόνομο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υψηλών προδιαγραφών μόνωση (θερμοπροσόψεις κλπ) επιτυγχάνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην ενεργειακή απόδοση του κτηρίου.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού του είναι ότι εντάσσεται πλήρως στο περιβάλλον με φύτευση σε πολλά σημεία του αύλειου χώρου.

Όμως εκείνο που του δίνει ένα εντελώς νέο χαρακτήρα είναι ο όμορφος ταρατσόκηπος με το φυτευμένο δώμα σε τμήμα του σώματος του κτηρίου. Και το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι για τις υδατικές ανάγκες των φυτών και του πρασίνου χρησιμοποιείται το νερό της βροχής που αποθηκεύεται σε υπόγεια δεξαμενή.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι άπλετοι χώροι,  οι άνετες αίθουσες διδασκαλίας, οι μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων και τα υπερσύγχρονα δίκτυα εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί αυτό το σχολείο αποτελεί το στολίδι του Αγρινίου και δικαιολογημένα έχει τον τίτλο του πιο σύγχρονου σχολείου.

agrinionews.gr

RELATED ARTICLES